24 Ağustos 2009 Pazartesi

Genclerbirligi 0 Besiktas 0



Ingilizlerin klasik bir sozu var `Ilk alti hafta da sampiyonlugu kazanamassiniz ama kaybedersiniz` Besiktas oynadigi ilk uc macta bunu basarmak yolunda emin adimlarla ilerliyor. Aslina bakarsaniz Mustafa Denizli bu seneye transfer sezonunda buyuk yaralar alarak basladi. Hocanin kafasinda ki sablonda bu sene icin Mehmet Topuz ve Gokhan Zan bulunuyordu. Gokhani Galatasaray`a Topuz`u Fenerbahce`ye kaptirinca yabanci kontenjanindan bir oyuncuyu defansa kullanmak zorunda kaldi. Belki de Zan kalsa gorev Zapo`dan dogacak bosluk ile ucuncu bolgeye iyi bir takviye yapilacakti. Bu durumda hem Topuz hem de yeni transfer ile gercekten guclenmis bir Besiktas karsimizda olacakti. Bu arada ilk uc haftada hic forma sansi bulamayan Topuz, Besiktas`da simdiden sezonun en sevilen ismi olurdu. Oynanan maclarda ki kisir futbola bakilinca Besiktas icin gercekten aranan bir isim haline geldi. Aslina bakarsaniz su an icin Genclerbirliginin yeni transferi Harbuzi bile bu takimin orta sahasinda rahatlikla forma sansi bulabilir.

Bu orta saha sikintisi icinde Ugur Incemana ozel bir paragraf acmak istiyorum. Antalya macinda oyuna girdiktikten sonra yaptigi pozitif katki ile bana acabami dedirtti ama Cumartesi gunu oynadigi futboldan sonra kesinlikle kararimi verdim Ugur`da Besiktas icin gercekten bir hayal kirikligi.

Bu kisir ve uretkenlikten uzak takimda Mustafa hocadan beklentim maca Ismail ve Ridvan ile baslamasiydi. Ilk yarida her ne kadar yaptigi ortalar isabetsiz olsada Erhan`in yaptigi bindirmelerde sans bulmasi en azindan takimin pozisyon uretebilmesi icin tek sansinin kanatlar oldugunu kanitlar cinsdendi.

Tabiki bir paragrafida Nobre`ye acamadan gecemiyecegim. Cok sevgili 2.2 milyon euroluk hucum oyuncumuzun bize en faydali olacagi yer stoper olarak degerlendirilmesi gibi geldi. Top teknigi pozisyon alisi ve gol pozisyonlarini onleyisi acisindan super ligin goz dolduran stoperlerinden birisi olmaya gercekten aday Mert Nobre. Hem de bu ozelliklerin yaninda Turk pasaportuda var :)

Besiktas`in gelecek vaadetmeyen bu futbolunu gordukten sonra bize Sampiyonlar liginde sansli bir kura cekmesini dilemekten baska birsey kalmiyor. Aksi takdirde Mustafa hoca Fenerbahce ile yakaladigi sifir basarisini egale edebilir.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...