30 Ağustos 2009 Pazar

Beşiktaş 0 Gaziantep 0



Tüm maç boyunca gözlerimiz Beto üzerindeydi, ne de olsa seneye Bobo'yu 5 milyon dolara satıp 7 milyona onu alacağımız için alıcı gözle izleyelim dedim. Şaka bir yana maç yazısına Tabata ile başlamak lazım. Gaziantep Beşiktaş'dan önümüzdeki 3 sene için tüm transferleri için yeterli kaynağı sağlamış durumda. Şehrin girişine sanırım Yıldırım Demirören'nin heykelini dikeceklerdir herhalde. Bu transfer Delgado'nun ameliyatının hemen sonrasında MAKUL bir bedele gerçekleşseydi geçen senenin en verimli 10 numarasına hiç kimse bir eleştiri getiremezdi. Ancak ödenen para da sezon başında yaşanan puan kayıpları ve yaklaşan şampiyonlar ligi maçlarının büyük etkisinin olduğunu düşünüyorum. Tabata'nın takıma yapacağı katkıya geldiğimizde geçen sene Yusuf'un yaptığından daha az olacağını düşünmüyorum.

Cumartesi gecesi TV'den yayın olmamasına ramen federasyonunu maçı Cuma gününe alması enterans bir nokta deyip federasyona göndermemizi yaptıktan sonra maça geçelim. Aslında yavaş geçen ilk yirmi dakika dışında Beşiktaş gölü üretmek adına oldukça arzulu ve istekli oynadı. Golü yakalabilecek pozisyonlarda bulmasına ramen bir türlü sonuç elde edemedi. Özellikle Serdar Özkan'nın üretken futbolu takımın karşı kaleye gitmesini kolaylaştırdı. Serdar Özkan'ı mükemmel oynadığı Şerif maçlarından beri ilk kez bu kadar pozitif gördüm, tek eksiği sonuna kadar getirdiği işin tamamlayacak son hamle eksikliği.
Bu sezon sıklıkla Erhan'ı görmeye alıştığımız sağ kanatta yeni transfer Kaş'ı gödük. Açıkçası İbrahim'in koskoca bir sezonu bomboş geçirdiği çok belliydi. Daha otuzuncu saniyede maçın başladığını idrak edemeyip arkdasına kaçırdığı adam yüzünden maça Beşiktaş 1 - 0 geride başlayacaktı. Geçen hafta oyunu son bölümünde dahil olan Rıdvan'nın Erhan'nın yerine oynaması daha doğru olacağını düşünyordum. Zaten Ekrem'in ve Toroman'nın iyileşmesi ile forma yüzü bulamıyacak Rıdvan'a bu şansı tanımak gerektiğini düşüyorudum. Ama Mustafa hocanın doğası gereği herkezin düşündüğünü düşünmemesi gerekiyor.

Mustafa hocanın bu sene denediği ile 4'lü için sakatların acil bir şekilde takıma dahil olaması gerekiyor. Geçen seneki organizasyondan farklı olarak Ernst ve Fink'in önündeki dörtlü devamlı olarak yer değiştirerek pozisyon arıyor. Son zamanların moda deyimiyle organize kaos yaratmaya çalışıyorlar. Ama bu sistemin kesintisiz olarak devam edebilmesi için özellikle 60. dakikadan itibaren yedek klübesinden beslenmesi gerekir. Yusuf ve Bobo'nun iyileşmesi ve Tabata'nın takıma dahil olmasıyla bu taktiği daha etkin bir şekilde sahaya yansıtacaklarına inanıyorum. Mustafa hocanın bu taktiğinde Nobre'nin yeri anca maç henüz kopmamışsa son dakikalarda ki yaratılacak karamboller olacaktır. Bunun dışında Nobre'ye sıkca forma vereceğini sanmıyorum. Batuhan'ın bile alacağı görevleri Nobre'den daha faydalı olacaktır. Bu taktik değişikliğle yeterince hazırlık maçı yapmayan takım aslında oynadığı maçlarda bu eksiğini gideriyor. Ve bence her maç daha da iyi oluyorlar. Tek eksik kaleye sokamadıkları top :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...