1 Eylül 2009 Salı

Ankaragücü'nde Neler Oluyor



Ankaragücü takımı üç büyüklerden sonra 100. yılını kutlayan ilk futbol klübümüz. Geçen sene Cemal Aydın'nın başkanlığı bırakmasından sonra dışarıdan bakan hiç kimsenin çözmediği bir dizi olay Ankaragücü'nde yaşanmaya başlandı. Önceleri geçen sezonun sonunda Ankaragücü veya Ankaraspordan birisinin kime düşerek diğeri ile birleşeceği iddaları ortaya atıldı. Her iki takımda küme düşmeyince bu sefer sezon arasında bu iki takımın birleşeceği ve ligin gelecek sene 17 takım ile oynanacağı senaryosu üzeine bir sürü konuşmalar yapıldı. Federasyon kesin bir dille bunun olmamıyacağını belirterek tartışmalara son noktayı koydu. En son geçen hafta tatışmalı Ankaragücü'nün kongresinden sonra ismen olmasada Ahmet Gökçek'in başkan seçilmesiyle perde arkasında fiilen Ankaraspor ve Ankaragücü birleşti. Federasyon tam bu noktada tartışmalı kongre için soruşturma başlatmışken transferin son üç gününde Ankarasporun ilk 11'de genellikle oynayan 6 futbolcusu Ankaragücü'ne geçti. Ankaraspor ile Ankaragücün de yaşanan bu olaylar gerçekten bize özgü bir olay. Her zamanki gibi yasal engellemeler ve kurallar karşısında tüccar çakkalığımız ortaya çıkarak bölye bir çözüm üretildi. Daha onbeşgün önce birleşmede adı geçen takımın futbol şube sorumlusu kimliğinde ki zat diğer klübe önce yıldırım hızıyla üye sonra da başkan yapılıyor. Sırf bu olay bile bizde bazı şeylerin yerine oturmadığını göstergesidir. Dünyanın hiçbir yerine elinde yetki olan insanlar karşılarında ki halkı salak yerine koyarak vu uygulamayı yapmazlar. Ankara Büyükşehir Belediye başkanı olmadan adını sanını kimsenin duymadığı Melih Gökçek şu anda süper ligin iki takıma amborgo koymuş durumda ve işin en acıklı yanı bu tiyatro sahnelenirken Türkiye Futbol Federasyonu dahil hiç kimse ağızını açıp bu olaya müdahale etmiyor. Şike vermıdır, teşfik primi veriliyorum gibi konuları aylarca yıllarca işleyen skor medyası göz göre göre yapılan Türk fıtbol tarihinin en büyük kara lekesi hakkında dişe dolunur tek kelime etmiyor. Federasyon kongrenin tartışmalı olduğu bir klübe 3 günde alınan 6 futbolcunun lisansını nasıl veriyor. Bunları gördükten sonra insanın bu ligi seyretmiyesi geliyor. Daha düne kadar her yerde hak, hukuk, adelet diye bas bas bağıran Cemal Aydın'nın Ahmet Gökçek yönetimine 15 adamını soktuktan sonra neden sesi çıkmıyor. Son bir ayda bu iki takım arasında gerçekleşen bu olaylar ancak bizim gibi üçüncü dünya ülkelerinde olur, biz sadece lafta kendimizi Avrupa'nın gözde ligleri arasına sokarız fiiliyatta değil.

Yapılan kongre sonrasında oluşan yönetimin dağılımı;

Ahmet Gökçek grubundan 15, Cemal Aydın grubundan 15 ve Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’ndan (MKE) iki kişi olmak üzere 33 kişiden oluştu. Başkan Ahmet Gökçek’in başkanvekilliklerini Mehmet Kemal Ünsal ve Serdar Özersin yapacak. Sarı lacivertli kulübün yeni yönetimi ilk yönetim kurulu toplantısını ise bu akşam gerçekleştirecek. Ankaragücü’nün 33 kişilik yönetim kurulunda Başkan Ahmet Gökçek’in grubundan Nuri Elibol, Tekin İpek, Mehmet Nükte, Faruk Kalyoncu, Hüseyin Arslan, Levent Çamur, Hüseyin Kocabıyık, Nadir Koç, Yavuz Bulut, Mustafa Akan, Necdet Kuzu, Mehmet Ercan, Avni Kavlak, Ayhan Atalay ve Ekrem Sarısu yönetime girdi.

Onursal Başkan Cemal Aydın’ın grubundan Mehmet kemal Ünsal, İbrahim Kısacık, Serdar Özersin, Mehmet Ural, Sidar Tunca, Bekir Çakan, Abdullah Bozdayı, Mehmet Türkmen, Serdar Bekdemir, Erdal Şanlı, Kamuran Yazıcı, Mehmet Narin, Kaan Geçit, Mustafa Özçelik, Engin Su yönetimde yer aldı.

MKE’den Sayit Demirci ve Ahmet Sarı’da yönetim de görev isimler oldu.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...