6 Eylül 2009 Pazar

Ankarasporgücü'nde İkinci Perde



Gökçekgiller ve Cemal Aydın'nın şark kurnazlığına Futbol Federasyonundan ciddi bir uyarı geldi. Federasyon aşağıda detayları bulunan talimatnamenin 18. ve 76. maddeleri gereğince her iki klubede ihtar cezası verdi. Ankaraspor tarafından beklenen şirket hisselerinin 3 gün içerisinde Ankaragücü yönetiminde bulunana insanlarla organik bağı olmayan kişilere devredilmesi. Hiç şüpheniz olmasınki 3 gün içerisinde doğustan Ankaraspor'lu !!! ve yüreği ona hizmet etmek için yanıp tutuşan kişilere devredilecektir !!! Bu olay bir kez daha bize gösterecek ki kurallar ve kaideler ne olursa olsun işin başındaki üç - beş kişi her trülü sorunu kendi yönetemleri ile aşarak isteklerini gerçekleştirecekler. Açıkçası ben federasyonun verdiği ihtar cezasının şeklen olduğunu düşünüyorum. Eğer uygulamaya yönelik bir ceza vermeyi düşünselerdi transferin son üç gününde takım değiştiren 6 Ankaraspor futbolcusuna lisans çıkarmazlardı yada bu konu açıklığa kavuşana kadar lisanslarını askıya alırlardı.

Sonuçta hepimiz bu orta oyunun Ankaraspor'un al değiştirmesi ile biteceğini sanırım tahmin edebiliyoruz.

18. MADDE
TFF üyesi kulüpler ve birlikleri, üyelikleri ile ilgili bütün kararlarını herhangi bir dış kurum veya kuruluştan bağımsız olarak kendileri alırlar. Bu zorunluluk, kurumsal yapılarına bakılmaksızın bu üyelerin hepsi için geçerlidir.

76. MADDE
Hiçbir gerçek veya tüzel kişi (holding şirketleri ve grup şirketleri de dahil) herhangi bir müsabakanın veya turnuvanın dürüstlüğünün tehlikeye düşmesine neden olacak şekilde birden fazla kulübün veya grubun kontrolünü elinde bulunduramaz.

17. MADDE
1- Gerçek veya tüzel kişiler, aynı ligdeki birden fazla kulübün hakim hissedarı veya yönetim kurulu üyesi olamazlar.

2- Çoğunluk hisseleri veya yönetime hakim hisseleri aynı gerçek veya tüzel kişilere ait kulüpler, aynı ligdeki müsabakalara iştirak edemezler. Bu şekildeki kulüplerden birinin sportif başarısızlığı sonucu bir alt lige düşmesi halinde, bu kulüpler aynı ligdeki müsabakalara iştirak edebilirler.

TFF'NİN RESMİ AÇIKLAMASI
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün Kayseri'de yaptığı toplantıda MKE Ankaragücü Kulübü'nün 30 Ağustos tarihindeki olağanüstü Genel Kurulu'nda alınan kararlar sonucu, Ankaraspor A.Ş. ile arasında ortaya çıkan ilişkinin sportif rekabeti engelleyici nitelikte olduğunu saptadı.

TFF Hukuk Kurulu'nun yaptığı incelemeler doğrultusunda oluşturduğu raporu görüşen Yönetim Kurulu, mevcut durumun TFF Statüsü'nün 18 ve 76. maddeleri ile TFF Kulüp Tescil Talimatı'nın 17. maddesine aykırı olduğunu belirledi. Söz konusu aykırılıkların giderilmesi için MKE Ankaragücü ile Ankaraspor A.Ş. kulüplerine ihtarname gönderilmesine karar verdi.

Yönetim Kurulu, çekilen ihtarnamede MKE Ankaragücü Genel Kurulu'nda bu ihlalin ortaya çıkmasına neden olan kararların 3 gün içerisinde ortadan kaldırılmasını ya da Ankaraspor A.Ş. hisselerinin sportif rekabeti engellemeyecek ve kamu vicdanını tatmin edecek şekilde 3. kişilere devredilmesini istedi.

Yönetim Kurulu, ihtarnamede, bunlar yapılmadığı takdirde ilgili kulüplerin Futbol Disiplin Talimatı kuralları gereğince Disiplin Kurulu'na sevk edileceklerini ve adil oyun düzeninin sağlanabilmesi için Ankaraspor A.Ş.'nin, tedbiren müsabakalara alınmayacağını bildirdi.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...