28 Eylül 2009 Pazartesi

Yeni Transerler

Selamlar,

Ligimizin 7. haftasını tamamladık. Önce Ankaraspor - Ankaragücü olayı , 2 büyük takımın birisinin 7'de 7 diğerinin 7'de 6 yapması, geçen senenin iki kupalı şampiyonun tarihinin en kötü başlangıçlarından birisin yapması derken bayağı haraketli bir sezon başı yaşadık. Ligin bu haftası itibari ile sezon başında bir sürü paralar ödenerek yapılan transferleri değerlendirelim isterim. Ben yapılan transferleri 4 grupta topladım;

Cuk Oturanlar
Andre Santos (Corinthians) Bence daha gösterdiğinden daha fazla performansı var. İleryen dönemde göreceğiz.
Mustafa Sarp (Bursaspor) Futbolda çapa olmanın kuralı herhalde adının Mehmet olmasından geçiyor.
Leo Franco (Atletico Madrid) Taffarel'den sonra Galatasaray aradığı 1 numarayı buldu.
Abdul Kader Keita (Olympique Lyon) Galatasaray maçlarına gidip Metin Tekin'e olan özlemimi bir nebze durduran insan.
Labinot Harbuzi (Malmö) İlhan Cavcav'ı bir kere daha kutlamak lazım. Bu sefer esmer değil ama olsun :)


Göze Çarpanlar
Darius Vassell (Manchester City) Attığı 2 golle kalitesini ortaya koydu. Açıkçası ve Ceyhun ile birlikte çok daha fazla performans bekliyordum.
Mile Jedinak (Gençlerbirliği) Geç kaldığı takıma 2 asist ve 1 gol ile iyi bir katkı sağladı. antalyanın orta sahasında ki ciddi bir boşluğu doldurdu.
Matteo Ferrari (Genoa) Bu sene çok kötü oynayan takımın tek çabalayan oyuncusu.
Turgay Bahadır (Kayserispor) Kayserispor'da da şans bulduğu dönemlerde iyi performans sergiliyordu. Ama bence Sercan ile daha iyi bir ikili oldular.
Andres Mendoza (Peru) Kesin küme düşeceği düşünülen Diyarbakır'ın sezona iyi bir başlangıç yapmasını sağlayan adamlardan biri.
Mehmet Yılmaz (Ankaragücü) Bir dönem her uzun oyuncuya yakıştırdığımız Hakan Şükür'ün varisilerinden biri. Bu sezona iyi başladı. Ben Mehmet Yılmaz'dan hep daha iyi şeyler beklemiştim ama bir türlü olmadı.
Serdar Kulbilge (Kocaelispor) Kocaeli'nde yaşadığı travmayı atlattı. Bence potansiyeli yüksek bir kaleci tam Gençlere göre.
Cristian Oliveira (Corinthians) Galiba yeni Aurello.
James Troisi (Gençlerbirliği) Sayın Kafkas futbolun sadece koşan adamlarla olmıyacağını bir anlasa Troisi Kayseriye bambaşka bir hava katacak.
Jimmy Dixon (Malmö) Entresan bir golcü Manisa'ya ikinci bir Holosko etkisi verebilir.
Drago Gabric (Hajduk Split) Henüz gerçek potansiyelini ortaya koymadı ama yineden iyi parıltılar sergiledi.


Olsada Olur Olmasada
Ümit Karan (Galatasaray) Youla ve Mehmet Yılmaz'ın performanslarından çok ötede duruyor. Sanki Galatasaray'dan değil Gençlerbirliğin'den gelmiş gibi.

Nereden Çıktı Bu Adam
Nihat Kahveci (Villarreal) Mevcut durumu ile hem takımın düzenin bozdu hemde eski gücünde olmadığı için fayda sağlayamadı
Michael Fink (Eintracht Frankfurt) geçen sezonun sonunda ki cisse ernst ikilisinin performansından sonra zaten işi çok zordu. Beklenen verimi bir türlü alamadı. Demek ki napıyormuşuz sadece bonservisi elinde diye oyuncu almıyormuşuz.
İbrahim Kaş (Getafe) Ligin başlamsından çok kısa süre önce geldi. Hazırlık maçlarında ki iyi performans gösteren Erhan'nın yerine geçti ama bir sezon oynamadığı için beklentilerin çok uzağında. Ayrıca bence kesinlikle sağ bek oynayamaz.
Bülent Uygun (Sivasspor) Buraya Sivas'ın tüm transferlerini koyacaktım ama onların yerine kadroyu dağıtıp yeniden kurma yoluna giden, bu arada iş futbolcularda değil bende havasını veren sayın hocamı koymak daha iyi düşündüm.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...