14 Temmuz 2010 Çarşamba

6+2+2 Havuz Problemi


Bu günün konusu birçok bloggerın değindiği Turkcell Süper Ligimizin havuz problemi. Ben Schuster, gerek antremanlarda gerekse oynanan iki hazırlık maçında gördüğümüz üzere 4-1-4-1 şeklinde bir sistemle takımı oynatacak. Bu durumda eldeki kadro yapısına ve gelmesi muhtemel oyunculara baktığımızda ve bir de sevgili federasyonumuzun hala neresinden uygudurduğunu tahmin edemediğimiz 6+2+2 kuralını eklediğimizde ciddi bir havuz problemi ile karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Bu arada münasip bir yerden uydurulduğu kesin olan bu kuralın iki sene için geçerli olduğunu da hatırlatmadan geçemeyeceğim. Gerçi 2013 sezonu öncesinde ani bir karar ile bu kural 6+4+10'a çevrilmeyeceğini bugünden kimse idda edemez.

Biz şimdilik eldeki kadronun durumu ile uydurduğumuz kadroya göz atalım.

Kale ; En sorunsuz yer gibi duruyor benim tahminim Rüştü'nün ilerleyen yaşı nedeniyle öncelikli tercih Hakan olacaktır. Kendisininde bu söze istinaden sözleşmesini uzattığını düşünüyorum.

Defans; Defansın sağ tarafın oynatabileceğimiz İbrahim Toraman, Ekrem ve Erhan var. Ekrem'in geçen sene olduğu gibi sezon öncesi kampını ıskaladığını düşünürsek form tutması ve takıma katkısının geçen sene gibi olacağını düşünüyorum. O nedenle bu noktada elimizde kalan alternatifler Erhan ve Toraman. Toraman'ın da yukarıda belirttiğimiz 6+2+2 kuralı nedeniyle dönem dönem stoper ve savunmanın önündeki 1 olarak değrlendirileceğini göz önünde bulundurursak bu durumda elimizde bir tek Erhan kalıyor. Onunda bizi ne kadar tatmin edeceği tartışılır. Kendimizi yoğun bir şekilde 2. ve 3. bölgeye motive ettiğmiz bu transfer döneminde bir yerli oyuncunun buraya monte edilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Stoper; Orta ikili muhtemelen Ferrari ve Sivok olacak. Ancak Zapo'nun da kampta gösterdiği performans nedeniyle gidecekler arasında olmadığını düşünüyorum. Zira Zapo'nun gidişi ile elimizde sadece 3 adet stoper kalıyor ki, geçen sene özellikle ligin son döneminde Ferrari ve Sivok'un sakatlıklarında devşirme stoper Kaş ile o bölgeyi dolduramadığımız bir gerçek. Bu nedenle gönderilecek 3 kişi(bu postu yazdığımda Guti henüz imzlamadı ama muhtemelen imzalayacağını düşünerek gidecek kişi sayısını 3 olarak düşünüyorum) içinde bence Zapo olmayacak.

Sol Defans; Tabi burada Üzülmez futbolu bırakana kadar başka birini görmeyeceğiz. Yine de İsmail ve Üzülmez ile en az sıkıntı çekeceğimiz yerin burası olduğunu düşünüyorum. Üzülmez'in olduğu bir yerde her yorum yapan yanılır diye düşünüyorum.

Ön Libero; Dörtlünün önündeki bir için en büyük aday Ernst. Bu mevki için kendisi biçilmiş kaftan olduğu için sakat ve cezalı olma durumu dışında saha içindeki 6 yabancıdan yeri en garanti olan olduğunu düşünüyorum. Gelelim Ernst'in yedeğine, bu bölge için adaylar Fink, Toroman ve Necip. Toraman'ın defansdaki sorumluluğu, Necip'in tecrübesizliği sonucunda Fink'în de gönderilemez oyunculardan birisi olduğunu gösteriyor. Bu noktada Fink 2+2 içinde kendine mutlaka yer bulur diye düşünüyorum.

Orta dörtlü; İşte işin zıvanadan çıktığı nokta burada. Yeni transferlere baktığımızda tabiki Q7 buranı en bankosu. Q7 dışında geri kalan 3'lü Nihat, Guti'den oluşacağını düşüyorum. Takımın başından beri takıma yerleştirdiğimiz yabancıları saydığımızda Ferrari - Sivok - Ernst - Q7 - Guti yani 5 kişi oluyor. İleri uçta da Nobre'den daha çok Bobo veya yen alınacak yabancı santrafor olduğunu düşünürsek ortanın solunda bir yerli oyuncuya ihtiyacımız doğuyor. Tabi burada Nihatı sağ kanatta Q7'yi sol kanatta oynattığımız düşünülürse ortadki ikili İnceman ve Guti olabilir. Ancak burada İnceman yarışmanın zayıf halkası olarak gözümüze batmıyor değil. Bu nedenle transfer sezonunun başından beri Ozan İpek veya Volkan Şen'den birisini bu takıma kazandırılması şart olarak gözüküyor. Aksi takdirde b problemin çözümü çok zorlaşıyor. Volkan veya Ozan karşılığında Delgado - Tello -Holosko gibi bir paketi feda etmek pahasına bu işi gerçekleştirmek lazım aksi takdirde bu problemin bir çözümü yok. Tabi burada erken ve hesapsız transferimiz Hilbert var. Hilbert'in oynaması demek hücum hattında Nobre ile oynamak anlamına geliyor. Tabi insan bu durumda daha Mustafa Denizli'nin durumu bile belli olmadan alel acele neden Batuhan gönderildi sorularını sormak hiçte yanlış olmaz diye düşünüyorum.

Forvet; Buradaki alternatiflerimiz Bobo ve Nobre. Orta saha bölümünde zaten bir miktar bu konuya değindik, orada bu ikiliden hangisinin veya gelmesi muhtemel yabancının oynaması orta dörtlünün probleminin çözülmesine bağlı.

Özetle bu denklemi çözmenin yolu Bursa ile yapılacak takastan geçiyor :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...