16 Ağustos 2010 Pazartesi

Ligimiz Ne Kadar Süper


Federasyon üç sezon önce Türkiye 1. Ligi'nin önüne Süper kelimesini alarak bunca yıldır 1. Lig olarak bildiğimiz ligimizi bir anda Süper Lig'e çevirdi. Tabi bu çevrimden sonra başarılı bir pazarlama hareketi ile isminin önünede iyi para ödiyen bir sponsor buldu. Süper Lig dönüşümü esnasında ismi dışında bir çok standartında getirileceğinden bahsediliyordu. Tabiki bir çok uygulamamızda olduğu gibi Türk Standartlarına uygun olarak bir süre sonra sadece adı Süper Lig olan ligimizin Süper ifadesinin altı ne yazık ki doldurulamadı. İlk haftanın maçlarına baktığımızda Bucaspor ve Ankaragücü'nün ev sahipliği yaptığı stadlarda bırakın Spor Toto Süper Lig'i TFF 2. Maçlarını bile o zeminde oynatmamanız lazım. Burada gerçekten incelenmesi gereken önemli bir nokta var, tek görev ve sorumluluğu yönetimini yaptığı stadın zemini ve çevre düzenlemesinden sorumlu olan insanlar ligin ilk maçına nasıl oluyorda böyle kötü bir zemin servis ediyorlar. Ligi ilerleyen haftalarında ve yağmurun, çamurun, karın olduğu zamanlarda bu tip bir manzara ile karşılaşılmasını belki hoş karşılabiliriz ama ligin 1. Haftasında mevsim yaz iken bu sahanın bu hali ile ilgili kim ne diyecek merak ediyorum. Maçın oynandığı andan itibaren bu konuda tek doğru dürüst yorum veya açıklama gelmedi. Bir zemin çim ve düzgün halde tutmak bu kadar mı zor? Yada bu zeminde oynanan bir lige bizler nasıl Süper deriz bu soruların cevabını vermek gerçekten zor.

Federasyonumuz sponsor firmanın maliyetlerindeki kısıtlama arayışı ile Süper Ligin önüne yeni bir sponsor buldu. Ama bu durum geçen sene ligde yer alan takımların çoğunun da sponsoru olan firmanın çekilmesi ile ilk haftaya reklamsız olarak çıktı. Adı Süper olan ve bu seneden itibaren dokuz maçın naklen 90 dakika olarak ekrana getirilecek bir ligte yer alan takımların neredeyse yarısı formalarına koyacak sponsor bulamıyor. Buda ligimizin gerçekten Süper mi olduğunu ölçebileceğimiz bir nokta olarak daha gözümüze çarpıyor. Tabi en acı olanı da (tabi burada Bursaspor'un forma reklamı konusunda çok ciddi rakkamlar istediği konuşuluyor) şampiyonlar liginde yer alacak şampiyonumuzun da bu kategorinin içinde olması. Diğer taraftan insan kendi kendine soruyor ligimiz ve takımlarmız Türkiye'deki firmaların forma sponsoru olabilmesi için acaba çok mu fazla süper.

Son olarak Eskişehir'de yaşanan elektirik kesintisi skandalı. Maçın başlama saati nedeniyle maç neredeyse sahurda tamamlanacaktı. Sebebi her ne olursa olsun eğer lige Süper diyorsak o stadda elektiriğin kesilmemesi gerekir. Bu konuda hiçkimse beni ikna edemez.

Mahmut Özgener 2016'yı kaybetmemize ramen stad projelerinin hayata geçiceğini söyledi. Umarım dediği gibi gerçekleşir de en azından Süper ligimiz 1960 ve 70'lerden kalma stadlarda oynamak zorunda kalmayız.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...