25 Ekim 2010 Pazartesi

Bu Sene Tamam Artık Seneye Yatırım Zamanı

Öncelikle galip taraftan başlamak lazım, Kayserispor Ertuğrul Sağlam ile yakaladığı çıkışa Tolunay Kafkas'ın gelmesi ile birlikte bir süre ara vermişti. Bu sene başında doğru bir tercih ile takımın başına getirdikleri Şota ile birlikte tekrar ligin en dirençli takımlarından birisi haline geldiler. Bu sene Kayseri'nin beş maçıını seyrettim, rakip kim olursa olsun belirli bir strateji ile oynuyorlar ve özellikle her iki devrenin sonunda sonuca gitme yönünde önemli hamleler yaparak maçı çeviriyorlar. Defansta Serdar Kesimal, Hasan Ali, orta sahada Furkan, Mehmet Eren, Santana sezon başından beri dikkat çekici oynuyorlar. Üstelik kadrolarında Cangele, Zaleyeta, James Troisi gibi önemli oyuncularından da sakatlık nedeniyle faydalanamıyorlar. Takım içinde daha fazla sakatlık sorunu yaşamadıkları takdirde lig maratonu içinde Bursaspor ve Trabzonspor'u sıkı takipte olacaklarını düşünüyorum.

Beşiktaş dün kaybettiği puan ve rakiplerinin form durumları nedeniyle bu sezon için şampiyonluk hedefinden uzaklaştığını söylebiliriz. Takımın iki önemli oyuncusunu ligin en önemli döneminde kaybederek birisi Avrupa Kupa'sında olmak üzere dört mağlubiyet aldı. Dünkü Kayseri maçı mağlubiyet dışında bir sonuç ile atlatılsaydı ligin ilk yarısının sonuna kadar olan bölümde  nispeten daha kolay rakiplerle oynayarak en azında ligin üst kısmına yaklaşma şansı yaşayabilirdi ama dün akşam alınan malubiyet ile bu ihtimalde ortadan kalkarak tam anlamıyla dibe vurmuş oldu. Bu durum aslında Beşiktaş için büyük bir fırsat olabilir. Takımın uzun süredir kadro kalitesi açısın bir sıkıntısı var, bu sıkıntı sezon başında yapılan iki müthiş transfer ile atlatılmaya çaılışıdı ama bir çoğumuzun gözünden kaçan nokta futbolun 11 kişi ile oynanadığı gerçeğiydi. Kadronun bu eksikliği yapılan iki yıldız transfer dışında futbolun son dönemlerindeki Nihat, Marco, Fatih gibi eski yıldızlarla takviye edilmeye çalıştı. Onlarında yorgun vucutlar takıma gerekli katkıyı vermelerini önledi. Bu eski yıldızların yanında Holosko, Fink, Zapo, Ferrari yabancı statusünde olan ama benzerlerini rahatlıkla Türk takımlarında bulacağınız yabancılara sahip. Bu  durum için çok uzağa gitmeden dün akşam bu oyuncuların oynadığı bölgelerin muadilli Kayseri'li oyunculara bakarsanız ne demek istediğim daha da iyi anlaşılabilir.
Şimdi yönetimin önünde iki yol var, birincisi Galatasaray'ın yaptığını yapıp Schuster'in yerine başka bir hoca getirerek bu seneyi hatta önümüzdeki seneleri de kaybetmek. İkinci alternatif ise elindeki Schuster'in kıymetini bilerek zaten kaybedilmiş seneyi fırsata çevirerek Cenk, Ersan, Rıdvan, İsmail, Necip, Onur, Ali Kuçik gibi genç potansiyellerine yönelerek bu yetenekleri  Guti, Quaresma gibi gerçekten yıldız olan yeteneklerle kaynaştırıp Beşiktaş'ın gelecek 10 senesini kurtarmak. Bence cevabı belli bir soru ama neler olacağını hep beraber  izleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...