1 Kasım 2010 Pazartesi

Fiyapı İnönü'de Hayata Dönüş

Sevgili skor yazarlarımızın çoğu bu haftayı Schuster'in veda haftası olarak belirlemişti Sivas maçı öncesinde. Takımın aldığı mağlubiyetler üzerine Sivasspor maçında puan kaybı ve haftanın devamında da deplasmanda Porto mağlubiyeti ile Schuter'in dönüş biletini keseceklerdi. Bu hafta için beklenen olmadı ama maç sonu yorumlara bakıldığında bir çoğunun içindeki Schuster'i gönderme umudu hala sönmemiş durumda. Kelle avcılarını beklentileri ile başbaşa bırakıp maç yorumumuza geçelim.

Guti'nin takıma tekrar dönüşü ile birlikte Schuster baklavalı olarak kullandığı ortasahayı yine sezon başında kullandığı sisteme döndürdü. Orta üçlü, arkada Ernst, Necip önlerinde Bobo'ya daha yakın Guti ile sahada yerini aldı. Açıkçası Beşiktaş'lı taraftarların Guti'nin oynadığı hiçbir iç saha maçını kaçırmaması lazım.  Maç içinde tribüne gelen herkese futbolun güzelliklerini sergiliyor. Açıkçası ben şimdiden Guti sonrasını düşünümeye başladım, aslında bu durumu Galatasaray'ın Hagi sonrasında yaşadığı ile özdeşleştirebiliriz. Sanırım bizler de Guti'den sonra onun yerine koyabileceğimiz bir 10 numara arayacağız ama Galatasaray'ın kaderini paylaşıp yerine kim gelirse gelsin onunla kıyaslayıp adama fubol hayatını zehir edeceğiz. Maça Guti'nin İbrahim'e attığı müthiş pas ve onun ender yaptığı ortalardan birisinde golü bularak başladı Beşiktaş. Burada aslınd bir parantezde Bobo'ya açmak lazım, genellikle ligin ilk yarılarını pas geçip sezon sonuna doğru form tutan Bobo bu sene mesaiye erken başladı. Bu formunu devam ettirdiği takdirde çok rahat bir şekilde hiç ulaşamadığı 20 gol barajına erişecektir. Sezon sonu anlaşmasının bittiğini göz önüne alarak bir an önce sözleşmesini yenilemek gerekir. Bobo ile ilgili bir diğer noktada bugünlerde yeniden gündeme gelen Milli Takım'da oynama konusudur. Bence vakit geçirilmeden bu konu değerlendirilerek kendisinden Milli Takım'da da faydalanmalıyız zira o bölgede Bobo ile kıyaslanacak bir oyuncumuz ne yazık ki bulunmuyor.

Bobo'nun gölünden sonra entresan bir vuruş tekniği ile  Necip'in gölü geldi. Aynı Necip Sivasspor'un golünün de yaratıcısı idi. Sebebiyet verdiği golden sonra demorilize olmayarak oyuna dört elle sarılması ve takımın galibiyeti almasında en önemli faktör olması Necip'in ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğununda göstergesiydi. Necip ile beraber bu hafta genç kontenjanından kendine sahada yer bulan bir isimde Ersan'dı. Ersan Beşiktaş'ın uzun süredir aradığı çift stoperinden bir tanesi olmaya aday. Oynadığı tüm maçlarda pozisyon bilgisi, rakibine uyguladığı stoper sertliği ve topu oyuna sokuşu konusunda geçer not almayı başardı. Sivok'un dönüşü ile birlikte muhtemelen takımın öncelikli stoper ikilisi Ersan ve Sivok olacaktır.

Maçın ilk yarısına nazaran kötü oynayan bir Beşiktaş izledik ikinci yarıda. Tabi bu düşüşün temel sebeblerinden birisi de hafta için zor hava şartlarında oynanan 120 dakikanın ve uzun süredir galip gelememesinin de etkisi vardı. İkinci yarıda oynana futbol Schuster'in atabildiğiniz kadar gol atından çok Denizli'nin aman attığınızı koruyun felsefesine çok daha yakındı. Maçın son anında kaçan pozisyonun oluşmasında da Toraman'ın katkısını es geçmemek gerekir. Arkadaşları rakibi kapatmaya çalışırken defansta bulunduğu noktayı boşaltıp rakibe gitmesiyle kendisinin pozisyon bilgisinin ne kadar iyi olduğunu bir kere daha fark etmemizi sağladı.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...