8 Kasım 2010 Pazartesi

Sezon Başladı FM 11

PC başı teknik direktölerimizin sezonu 5 Kasım itibari ile başladı. Tabiki haftasonunun büyük bir bölümünü FM11'e ayırdım. Her sene olduğu gibi ilk oyunu Beşiktaş'ı alarak başlattım. UEFA'da gruplara kaldık ilk ligte de ikinci olarak yola devam ediyoruz :)

İki günlük izlenimden sonra göze çarpan değişiklikler - yenilikler;

- İlk olarak taknik bölümünde birmaç hazırlığı var, takıma hafta içinde yaptırdığınız antremanlarda üç farklı oyun dizilişini çalıştıryorsunuz. Bu sayede takımın bu formasyon için tecrübesi artıryor ve aynı düzende oynadıkça oynattığınz taktik saha içinde daha iyi uygulanabiliyor. Taktik müdahale ve taktiksihirbazı tarafında hazla değişikliklik yok, her iki bölümde hemen hemen FM10'nun aynısı. Buradaki en önemli değişiklik duran top organizasyonlarını görsel olarak ayarlayabiliyorsunuz bu bölümün uygulaması güzel olmuş.
- Transfer konusunda menejerler daha aktif olarak işe girmiş. Transfer yönetimi mail ile mesajlaşmak yerine karşılıklı pazarlığa dönüşmüş. Ancak burada bazı mantık hataları var. Mevcut bir oyuncu kontrat yenileme zamanında eski kontratın 3 -4 katı maaş istiyor, benzer bir durum transfer etmek istediğiniz oyuncular içinde geçerli.
- Futbolcularla etkileşim bölümünde de değişiklik var. Oyuncuyla karşılıklı olarak dialoga girebiliyorsunuz.
- Oyunun 3D maç motoruda geliştirilmiş, görselliği arttırmak için küçük animasyonlar eklenmiş. Kuru zeminde başlayan maçın bir bölümünde yağmur yağabiliyor.
- Maç önü ve maç sonrasındaki istatistik alanları zenginleştirilmiş. Maç içinde oyuncuların ne kadar koştuklarını ve hangi bölgelerde etki olabilidiklerini analiz bölümünden izleyebiliyorsunuz.
- Oyuncu forma numarları ve lige oyuncu kayıt bölümeleri brbirinden ayrılmış. Bu işleri iki ayrı mönüden yapmak işi kolaylaştırmış.
- Antreman özellikleri geliltirilmiş. Daha önceden sadece özel haraketler futbolcuya antrene edilebiliyordu.Şimdi bunun dışında oyuncunun eksik gördüğünüz yanları içinde özel antreman yaptırabiliyorsunuz. Ayrıca antreman sonuçlarını daha rahat inceleyebiliyorsunuz. Ayrıca antrenörlerle toplantılar daha sık yapılabiliyor onlardan gelen öneriler de daha çoğalmış.

Bu arada sezon başında kadronuzu geliştirmek için aşağıdaki free trasnfer oyunculardan yaralanabilirsiniz.

http://ow.ly/35MpD

Herkese iyi sezonlar

2 yorum:

Eralp Ersoy dedi ki...

Uykusuz geceler başladı..
Takımı alır almaz Nobre, Tabata, Fink, Zapo, Holosko, Erhan Güven ve Yusuf Şimşek'i gönderip yerlerine gencecik adamları yerleştirmek.. Bobo'nun yanında görev verilen Erkut'un ilk golüyle tanışması..

Çok iyi geldi FM :)

Not: Özel görüşme, bireysel özellik antremanları ile duran top organizasyonları (daha çok eksik yanı var elbette) harika olmuş..

İyi oyunlar :)

Unknown dedi ki...

Valla ben o cesareti gösteremedim :) ilk sene takımdaki yerimiz sağlam olsun diye bu kadar redikal bir devrim yapmadım ama takımı Ersan, İsmail, Necip, Onur ve Cenk'in etrafında kurdum.

Sana da iyi sezonlar :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...