29 Kasım 2010 Pazartesi

FM 11'de İlk Sezonun Ardından


FM11'de ilk sezonumuzu ligde şampiyonluk, Avrupa'da çeyrek final ve Türkiye kupasında çeyrek final sonuçları ile tamamladık. Ligdeki şmpiyonluk mücadelesi gerçeğini pek aratmadı desem yeridir. Lig sonuna kadar Fenerbahçe ile çok çetin bir mücadeleye girdik, sondan üçüncü haftaya geldiğimizde Fenerbahçe bizden 2 puan önce idi. Sezonun bitmesine bir hafta kala Bursaspor'a kendi sahalarında 1-2 mağlup oldular, biz deplasmanda Gaziantepspor'u 1-3 yenerek son haftaya 1 puan önde girdik. Son hafta İnönü'de derbi vardı ve maçın 1-1 bitmesi ile şampiyonluğu elde ettik. Üçüncü Bursaspor, dördüncü Trabzonspor oldu. Galatasaray gerçek hayata uygun bir performans sergileyerek ligi altıncı olarak tamamladı. Demek ki öncelikle Frank Rijkaard'a sonrasında da Hagi'ye çok yüklenmemek lazım. Ligden düşen takımlar Bucaspor, Kasımpaşa ve Kayseri oldu. Kayserispor gerçekten hayal kırıklığı yaratan bir performans sergiledi, oyundaki Şota'nın  Van Haal'den yeterli yardımı alamamış gözüküyor. Bank Asya'dan gelen takımlar ise en çok İzmir'lileri sevindirecek, Karşıyaka ve Altay ikisi birden Süper Lig'e yükseldi :)

Lig içinde kullandığım taktikleri burada sizinle paylaşmak istiyorum, tabi Sevgili Demirören klübü bir borç batağı içinde yüzdürdüğü için çok fazla transfer yapma şansınız malesef yok. Gerçek kadroya göre e büyük avantaj Sivok ve Rıdvan sezona sakat olarak başlamıyor, gerçi sevgili başkan devre arasında Sivok'a çok iyi bir teklif geldiği için bana sormadan kendisini sattı ama olsun özellikle ilk yarıda kendisinden fazlaca yararlandım.

Genel olarak iki faklı taktik kullandım; 4-2-4 ve 4-2-3-1. Görece olarak daha kolay maçlarda 4-2-4'ü Avrupa kupası ve derbilerde 4-2-3-1 oynadım. Sahadaki diziliş ve oyuncu görevlerine baktığımızda;

4-2-4


Sağ Bekler Rıdvan - Ekrem (Wing Back - Auto) Burada özellikle Rıdvan çok sık sakatlanıyor gerçeğine uygun şekilde. Ekrem ise bildiğiiz Ekrem ne zaman görev verseniz oynuyor.
Sol Bekler İsmail - İbrahim (Wing Back - Auto) Özellikle İsmail'in çok fazla asist yapıyor, kendisinin Auto olan görevini çoğu maçta Atak olarak değiştiriyorum.
Stoper Toroman - Zapo (Central Defender - Stopper) Savunmada kesici rolünün bu ikiliye verdim.
Stoper Sivok - Ferrari (Centraş Defender - Cover) Devre arasında Sivok'un gidişi ile en çok zorluk çektiğim bölge oldu bu mevki
Advanced Playmaker (Atak) Guti - Necip - Onur Bu üçlü mükemmel bir şekilde görevlerini yerine getirdilier, üçünün toplam asist sayısı 21.
Ball Wining Mid. (Defend) Ernst ve Marco. Her ikisi de oyun için adetabu bölge için yaratılmış. Özellikle Ernst'in maç başına 10 top arası ve 5 top kapma istatistiği var.
Sol Açık (Atak) Quaresma özellikle sezonun ilerleyen döenmlerinde antreman temposundan şikayetci oluyor. Antreman dozunu iyi ayarlarsanız gerçekten takıma önemli katkı yapıyor. Sezonu 8 gol ve 11 asist ile tamamladı.
Sağ Açık (Atak) Hilbert , Holosko Özellikle Hilbert takıma müthiş bir katkı yaptı.
Hedef Santafor (Atak) Bobo ve Fatih Tekke. Burada ağırlıklı olarak Bobo oynadı. Bobo'daki en büyük problem gerçektede yaşadığımız kontrat krizi, Nobre'yi örnek göstererek inanılmaz bir maaş artışı istiyor. Uzun görüşmeler sonunda kontrat yenilemeye ikna ettik. Sezonu 15 gol ile tamamladı.
Beleşci (Atak) Nihat ve Nobre. Ençok sıkıntı çektiğim nokta oldu. Nihat ve Nobre'dedevamlılık yok. O bölgeyi başka bir görev ile oynattığımda Bobo'nun da performansı düşüyordu. Zorunlu olarak bu şekilde oynattım.

Takımıma verdiğim genel taktikler;
Felsefe ; Rigid
Başlangıç Stratejisi; Atak
Pas ; Default
Özgürlük ; Default
Baskı; Press More
Müdahale;Default
Adam Markajı ; Zonal
Orta ; Default
Dolaşım; Default
Pas dağıtımı; her iki kanattan
Kontra atak; Evet
Ofsayt Taktiği ; Evet

4-2-3-1

Bu taktiğin en diğerinden en büyük farkı beleşçi olarak oynattığımız oyuncuyu klasik AMC pozisyonuna alıyoruz. Burada genellikle Guti ve Onur oynadı. Onur özellikle oynadığı maçlarda uzaktan çok sayıda gol buldu. Orta sahada görev verdiğimiz oyuncuların pozisyonlarını da Ball Wining Mid. (Suppor) ve Central Mid (Defans) yapıyoruz. Önceki taktilkte Wing Back olan defans adamlarıda bu sefer Full back oluyorlar. Bu değişikliklerin yanında oyun statejimizi biraz değiştiriyoruz.

Felsefe ; Rigid
Başlangıç Stratejisi; Standart (daha zorlu maçlarda Defans)
Pas ; Default
Özgürlük ; Default
Baskı; Press More
Müdahale;Default
Adam Markajı ; Zonal
Orta ; Default

Dolaşım; Stick to position
Pas dağıtımı; Her noktadan
Kontra atak; Evet
Ofsayt Taktiği ; Evet

Sizlerin kullandığı taktikleri ve oyun hakkında yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...